Μπάρες Βρώμης

Posted by evresi 25/08/2022 0 Comment(s)

Μάθετε ότι…

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση βρώμης ολικής άλεσης συνδέεται άμεσα με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης της καρδιαγγειακής νόσου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας και ορισμένων μορφών καρκίνου. Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα σχετίζονται με τη συνέργεια των πολλών ενώσεων που περιέχονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Τα τρόφιμα με βάση την βρώμη όπως οι μπάρες αποτελούν αντικείμενο πολλών ερευνών, κυρίως λόγο της περιεκτικότητας τους σε β γλυκάνη, μια διαλυτή ίνα που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες. Οι διαλυτές ίνες προάγουν την απέκκριση της χοληστερόλης, μειώνοντας την παραγωγή της από το ήπαρ, με αποτέλεσμα μια σημαντική, αλλά μέτρια μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον η βρώμη ολικής άλεσης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης του αίματος, η οποία με τη σειρά της βοηθάει στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και του διαβήτη.

  1. Τα ποιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά από το πίτουρο βρώμης είναι οι πηγές φωσφόρου. Ο φώσφορος είναι το δεύτερο πιο άφθονο μέταλλο στο σώμα μετά το ασβέστιο. Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατροφή και διατήρηση υγιών οστών και δοντιών.
  2. Το πίτουρο βρώμης έχει καλές πηγές μαγγανίου, που δρα σε συνεργασία με διάφορα ένζυμα τα οποία διευκολύνουν τον μεταβολισμό μας.
  3. Το πίτουρο βρώμης έχει μια καλή πηγή μαγνησίου. Διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ενέργειας του σώματος στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος.
  4. Το πίτουρο βρώμης έχει μια καλή πηγή σιδήρου. Κάθε κύτταρο του σώματος περιέχει σίδηρο ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου και το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Παίζει επίσης ρόλο στην παραγωγή νέων κυττάρων, ορμονών και νευροδιαβιβαστών.
  5. Βιταμίνη Β1 περιέχει το πίτουρο βρώμης όπου η βασική του λειτουργία είναι η συμμετοχή της στο μεταβολισμό των υδατανθράκων όπως και των λιπών και των πρωτεϊνών και συμμετέχει στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου και της καρδιάς.
  6. Ο ψευδάργυρος που και αυτός εμπεριέχεται, συμμετέχει στις ανοσολογικές αντιδράσεις, στην παραγωγή γενετικού υλικού, στην αντίληψη της γεύσης, στην επούλωση τραυμάτων και την ανάπτυξη του εμβρύου.
  7. Το πίτουρο περιέχει επίσης χαλκό ο οποίος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και του κολλαγόνου του σώματος. Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό συμβάλουν επίσης στην άμυνα του οργανισμού.
  8. Βιταμίνη Β5 περιέχει το πίτουρο βρώμης όπου συνεργάζεται με τις υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την ομαλή λειτουργία ενός συνόλου διεργασιών στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ