Μπάρες Ενέργειας

Posted by evresi 25/08/2022 0 Comment(s)

Το πίτουρο βρώμης έχει μια καλή πηγή μαγνησίου. Διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ενέργειας του σώματος στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος.

Πέραν από την βρώμη ολικής άλεσης και το πίτουρο βρώμης, σε μια μπάρα ενέργειας μπορούμε να δώσουμε έμφαση σε άλλες κύριες πηγές ενέργειας.

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα κάσιους κ.α. περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες βοηθούν ώστε ο οργανισμός να έχει παραπάνω αντοχή. Επιπλέον περιέχουν συνένζυμο Q10, μία θρεπτική ουσία η οποία βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό των κυττάρων μας και για αυτό καθιστάται η ιδανική λύση για τόνωση του οργανισμού. Τα ω3 λιπαρά που διαθέτουν βελτιώνουν τη διάθεση και την τόνωση του μυαλού. Το μαγνήσιο που διαθέτουν οι ξηροί καρποί είναι βασικό συστατικό των περισσοτέρων αντιδράσεων του μεταβολισμού, μέσα από τις οποίες παράγεται ενέργεια.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα όπως το σύκο, η φράουλα, το  πορτοκάλι, το cranberry κτλ. παρά το γεγονός ότι η περιεκτικότητά τους σε νερό έχει αφαιρεθεί κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης, παρέχουν πολλά μέταλλα και πρωτεΐνες που είναι ιδανικά ώστε να αρχίσετε τη μέρα σας με πολλή ενέργεια. Σε αποξηραμένη μορφή περιέχουν 4 φορές περισσότερη ενέργεια από τα φρέσκα φρούτα. Επιπλέον ενισχύουν την καλή πέψη μειώνουν την αίσθηση τις πείνας.

Γλυκαντικά

Το Μέλι χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο αντίδοτο για μειωμένη ενέργεια! Αποτελεί μια εξαιρετική φυσική πηγή υδατανθράκων 82,5% χωρίς καθόλου λιπαρά. Σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ουσίες, το μέλι περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Όπως Β2, Β3, Β5, Β9, C, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτρια, ψευδάργυρος.

Σοκολάτα

Η Σοκολάτα  κυρίως η μαύρη αυξάνει τον μεταβολισμό, μειώνει τα επίπεδα άγχους αλλά δημιουργεί μια εγρήγορση και βοηθά στην διαύγεια του εγκεφάλου μόλις την καταναλώσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φλαβονόλες που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα αυξάνουν τη ροή του αίματος σε βασικές περιοχές του εγκεφάλου για δυο έως τρεις ώρες, βοηθώντας στην καταπολέμηση της κόπωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ